Info betreffende fotoshoot

back to homepage

Modellenshoot

**Wanneer het model door de fotograaf zelf aangesproken wordt om een fotoshoot te doen dan is dit gratis. Het model ontvangt een cd met de foto's. Wanneer er prints gemaakt worden dan betaalt het model de kostprijs van de foto's. Het model staat zelf in voor maquillage en haar kapsel(en de daaruit voortvloeiende onkosten) . Men kan misschien wel afspreken met de visagiste dat ze foto's krijgt als vergoeding . De foto's kunnen zowel op locatie als in de studio genomen worden. De fotograaf behoudt het recht om te foto's te gebruiken voor niet-commerciele doeleinden. Wanneer de foto's voor commerciele doeleinden zouden gebruikt worden dan is de toestemming van het model nodig en ontvangt zij hiervoor een deel van de ontvangsten. het model mag eveneens de foto's gebruiken voor alle niet commerciele doeleinden maar dient steeds de fotograaf hiervan op  de hoogte te brengenen is verplicht de naam van de fotograaf te vermelden op of bij de foto's.

**Wanneer het model zelf om een fotoshoot vraagt dan gelden bovenstaande regels ook. Het model dient wel een kilometervergoeding van 0,25 euro te betalen

Andere fotoshoots

Communiekaartjes, jubileumfeesten, trouwfeesten, enz. kunnen aangevraagd worden tegen een vooraf afgesproken bedrag afhankelijk van de duur van de fotosessie. Dit gebeurt met factuur vanwege de fotograaf(ondernemingsnummer 0889.432.293)

Wat verstaan we onder modellen?

Meestal als we lezen "model" denken we direct aan, ik ben te dik, te dun, te groot enz. Als ik denk aan een model denk ik vooral aan "mooie foto's maken!" ongeacht de leeftijd en uiterlijk. Neem nu bv opa of oma met kleinkind, vader en zoon, moeder en dochter en ga zo maar verder.Met andere woorden.... IEDEREEN KAN MODEL ZIJN!

TFP (Time For Prints) – TFCD (Time For CD):

Bij een TFP sessie wordt er geen geld betaald: Dit geldt zowel voor model als de fotograaf . De foto's mogen door het model en fotograaf gebruikt worden voor hun eigen portfolio, website ENZ…
TFP, betekent Time For Prints,  met gesloten beurs werken dus. Het model poseert voor de fotograaf, en krijgt daarvoor foto's terug voor portfolio, of privé gebruik.

Bij het type TFCD worden de bewerkte foto's die aan mijn kwaliteitseisen voldoen op CD/DVD gebrand in hoogste kwaliteit voor het model, zodat een goede afdruk -kwaliteit gegarandeert is. De CD/DVD wordt afgehaald, gebracht of verstuurd en zo heb je binnen de week uw foto's! Bij het type TFP worden enkele foto’s, in overleg met het model uitgekozen om afgeprint te worden en kunnen deze 4 werkdagen na de shoot worden opgehaald of deze worden verstuurd.

 

Locatie

Uiteraard is het mogelijk om fotos te maken in de studio, maar er zijn nog leuke plaatsen om een mooie fotoshoot te doen. Het is altijd leuk dat het model zijn/haar eigen inbreng heeft. Weet je zelf een leuke locatie? Laat het me weten, anders gaan we samen op zoek naar iets geschikt.

Modellen M/V

De fotosessies zijn bedoeld voor amateur/beginnende modellen (M / V) die het leuk vinden om voor de camera te staan en zo een portfolio op te kunnen bouwen.
Ook kindermodellen zijn welkom (communie, verjaardag, enz…), maar onder begeleiding van één van de ouders, die vanwege de leeftijd aanwezig dienen te zijn tijdens de volledige fotoshoot.

Visagie

In de eerste plaats is het de bedoeling voor het model en de fotograaf om mooie foto’s te maken. Visagie kan daar (eventueel) een belangrijke rol in spelen. De visagist(e) kunnen we samen uitzoeken. Dit is vaak tegen een kleine vergoeding, of op het principe van TFCD zodat ook de visagist(e) zijn/haar portfolio kan uitbreiden. Visagie is zeker niet altijd nodig, eigen make-up kan ook al wonderen doen!
 

Soort shoot

Het is altijd belangrijk als model te weten welke richting je wilt uitgaan. Hier speelt kledij de belangrijkste rol (casuel, sportkledij, galakledij, lingerie, bad-/strandkleding). Alleen jij weet waarin je je prettig voelt en wat je zelf wilt. Daarom is dit volledig uw keuze! Een model op zijn/haar gemak levert meestal betere resultaten op.

Contract

Sommige modellen voelen zich meer op hun gemak als het één en het ander op papier wordt neergepend. Ook hiervoor kan worden gezorgd met een soort van “afspraken” contract.

Tip

Als model is het belangrijk om je op uw gemak te voelen tijdens een shoot. Indien gewenst kan je gerust een vriend/vriendin of een familielid meebrengen als u zich daar beter bij voelt.

Nog vragen ?? aarzel niet mij te contacteren